20. 11. 2023

Extraligový tým Black Volley U22 ovládl 1. výkonnostní skupinu

​Ve dnech 18. – 19.11. 2023 jsme ve sportovní hale v Třebovicích hostili 1. výkonnostní skupinu mužské Extraligy U22. Našimi soupeři byly celky z Brna, Příbrami, Karlových Varů a Českých Budějovic. S jasným cílem udržet skupinu jsme byli připraveni v sestavě: nahrávači Hilšer a Poštulka, univerzálové Sztolarik a Jetmar, smečaři Benda, Malík, Jonszta a Šťastný, blokaři Flegr, Přibyl a Lichý a na liberu se nám představili Krejčíček s Míčkem. Nemocného trenéra Michala Provazníka zastoupil jeho asistent Vojta Bauman.

Sobotní hrací den jsme otevřeli zápasem proti Brnu. Do utkání jsme vstoupili v základní sestavě a velmi dobrým výkonem jsme zvítězili 3:0. Protože je spousta hráčů tohoto mládežnického týmu také součástí mužského extraligového celku, odebrali se před druhým zápasem do Frýdku-Místku, kde odehráli utkání proti Karlovarsku. Do zápasu s Příbramí jsme tak vstoupili v omlazené sestavě. Utkání bylo poměrně vyrovnané, ale nakonec jsme jej zvládli zvrátit ve svůj prospěch poměrem setů 3:1. V sobotu večer jsme tak již měli jistotu setrvání v nejvyšší výkonnostní skupině.

V neděli dopoledne jsme nastoupili do utkání proti Varům v základní sestavě, ale bez kapitána Bendy, který dostal volno. První dva sety jsme měli v režii my, ale to se změnilo ve třetím setu, který soupeř ovládl v koncovce 28:26. Čtvrtý set jsme si však zase pohlídali a celkově zvítězili 3:1. Do posledního zápasu proti Budějovicím jsme vstupovali s vědomím, že se jedná o přímý souboj o první místo. Do utkání jsme nastoupili v omlazené sestavě stejně jako druhý sobotní zápas. Průběh byl velmi vyrovnaný a o vítězství v jednotlivých setech se vždy rozhodovalo až v jejich druhé půlce. První dvě sady jsme ovládli my, druhé dvě pak soupeř, a tak přišel na řadu zkrácený set. V něm jsme si soupeře od začátku pohlídali a zaslouženě ovládli celý zápas 3:2.

Za celý víkend jsme neokusili hořkost porážky a zaslouženě tak ovládli nejvyšší výkonnostní skupinu. Děkujeme všem fanouškům za hlasitou podporu, našemu partnerovi mládežnických extralig společnosti Veolia za finanční podporu a zejména pak paní Krejčíčkové s paní Pilátovou za skvělé občerstvení.

Ondřej Poštulka

Další fotky naleznete ZDE.