26. 09. 2020

První extraligové body zůstaly doma

Naši hráči vstoupili do prvního zápasu letošní volejbalové Uniqa extraligy možná i díky neplánovaně odloženému začátku s velkou bojovností a chutí po vítězství. Svou roli sehrálo jistě i to, že prvním naším soupeřem byl tradiční velký rival z Ostravy.


První set byl poměrně vyrovnaný, ale domácí si téměř po celou dobu udržovali lehké vedení, které i přes závěrečný nápor Ostravy udrželi až do konce. To ostatně potvrzují i slova domácího kapitána Tomáše Širokého: „První zápas sezóny jsme začali koncentrovaně, první set byl vyrovnaný, rozhodl asi náš lepší servis.“

Druhý set začala sice lépe Ostrava, ale pak přišla série našich úspěšných podání a fantastických zákroků v poli a my jsme se nejprve na hostující celek dotáhli a posléze se ujali vedení. To Ostravu zlomilo a až do konce setu i přes střídání nenašla zbraň na rozjeté domácí hráče.

Třetí set byl již jednoznačně pod naší taktovkou. Ostrava se sice snažila ještě zvrátit stav dalším střídáním, ale nepodařilo se již vzkřísit bojovnou jiskru, která by zažehla vítězný oheň. Nově složený trenérský tandem Jakub Salon a Marek Tomáš tak před zaplněnou tribunou dovedli svůj tým zaslouženě k prvnímu extraligovému vítězství.

„Super výkon od všech hráčů. Ostravě se tolik nedařil servis jako minulý zápas s Kladnem, takže jsme to měli trošičku jednodušší, ale uhráli jsme si to koncentrovanou a trpělivou hrou, byli jsme výborní v obraně a celkový projev týmu byl výborný. Gratuluji klukům a věřím, že udržíme laťku takhle vysoko,“ zhodnotil premiérové vystoupení mužů v černém trenér Salon.