12. 02. 2024

Extraligový tým U22 se s oslabenou sestavou udržel v elitní skupině

O víkendu 10. – 11.2. jsme zavítali do Šlapanic, kde se odehrál únorový turnaj mládežnické Extraligy U22. Kvůli souběhu s ČEZ Extraligou mužů a 1. ligou mužů jsme na jih Moravy odjeli v oslabené sestavě. Po 2 vítězstvích nad Šlapanicemi a Karlovými Vary a 2 porážkách s Kojetínem a Brnem jsme obsadili 3. místo a udrželi se tak v nejvyšší výkonnostní skupině.

Protože měl tento turnaj souběh se zápasy mužské extraligy a první ligy, dostavila se na sobotní sraz zcela jiná sestava než běžně. Byli to nahrávač Poštulka, univerzál Jetmar, smečaři Jonszta, Tesárek a Plemeník, blokaři Lichý, Kubečka a Vávra a na liberu Šťastný. Trenérské duo tvořili Leoš „Ferda“ Šrámek s Janem Jetmarem.

Když jsme dorazili do Šlapanické haly, byli jsme ohromeni. Po stranách byly postaveny provizorní tribuny plné lidí. Troufnu si říct, že před takovým množstvím fanoušků zatím nikdo z nás nehrál. Bylo jich tam stejně, ne-li více, než na extralize mužů a fandili velmi hlasitě.

Hala se po zápase domácích proti Brnu vyprázdnila a ve 12 hodin přišel čas na náš zápas s Kojetínem. V prvním setu jsme se soupeřem drželi krok, ale v koncovce se náš sok utrhl a zvítězil. Podobně tomu bylo i v dalších dvou sadách, kdy si nás Kojetín ještě více pohlídal a zaslouženě tak zvítězil 3:0.

Odpoledne nás čekalo domácí mužstvo. Hala se opět naplnila a zápas mohl začít. V prvním setu jsme určovali tempo hry my a zvítězili tak o 9 bodů. Ve druhé sadě jsme se začali trápit a s trochou štěstí jsme zvítězili nejmenším možným rozdílem. Třetí set se pak podobal tomu úvodnímu, a my jsme tak brali první vítězství v turnaji.

V neděli ráno jsme nastoupili proti silnému soupeři z Brna. Z naší strany to nebyl velmi povedený výkon a tým z jihu Moravy si tak velmi rychle vybojoval výhru.

Na poslední zápas proti VK Karlovarsku přijel náš papírový coach Michal Provazník. Celý zápas byl velmi vyrovnaný, a tak za stavu 2:2 na sety přišla na řadu zkrácená hra. V ní nás trenér dovedl k vítězství 15:13 a my jsme se mohli radovat z výhry a z udržení ve skupině.

Za zmínku jistě stojí obětavost Jakuba Tesárka, který minulou sezónu nastupoval v našich barvách, ale kvůli studiu na Masarykově univerzitě s volejbalem skončil. Když mu však zazvonil telefon s prosbou, zda by nám na tomto turnaji pomohl, bez váhání souhlasil a přijel na pár tréninků do Ostravy. Své role se zhostil výborně a týmu velmi pomohl. Za to mu patří velký DÍK.

Ondřej Poštulka

kapitán