21. 11. 2020

Udrželi jsme domácí neporazitelnost

V dalším kole UNIQA volejbalové extraligy mužů 2020/2021 jsme odehráli dramatický zápas proti aktuálnímu lídrovi soutěže SK Volejbal Ústí nad Labem. V pětisetové bitvě jsme nakonec byli těmi šťastnějšími my a udrželi jsme v letošní sezóně domácí neporazitelnost.

V prvním setu se po celou dobu skóre přelévalo po jednom bodu. Žádný z týmů se nedostal k většímu trháku a o vítězi se rozhodovalo až v dramatické koncovce. Tu jsme vyhráli poměrem 25:22. Do druhého setu nastoupilo Ústí koncentrovaněji než my a od samého začátku si zejména zásluhou zlepšeného servisu vybudovalo tříbodový náskok. Ten se nám sice ve střední části podařilo smazat a dostali jsme se na kontakt jednoho bodu. Po neúspěšné Dolgopolově úlivce ovšem hostující tým opět bodově odskočil a set i zásluhou série našich zkažených podání vyhrál 25:23. Dobře rozehraný třetí set jsme kvůli ztrátě koncentrace v jeho polovině nedotáhli do konce. Po time-outu, který za nepříznivého stavu 10:16 pro svůj tým vzal trenér Ústí Vašina, jsme se již nevrátili ke své hře, čehož Ústí využilo a původně nepříznivý výsledek zvrátilo ve svůj prospěch. To nás však nezlomilo, spíše naopak. Do dalšího setu jsme vstoupili jako pokropení živou vodou. Ústí se navíc přestala dařit jejich hra založená na dobrém servisu a kvalitní mezihře. Kdyý se k tomu přidala naše bezchybná obrana, bylo z toho jednoznačné vítězství 25:10. Pátý set přinesl patrně nejpohlednější volejbal celého zápasu. Bojovalo se o každý míč, skóre se přelévalo na obě strany. Za stavu 4:6 se nám zranil blokař August, kterého vystřídal Čechmánek. Ten svým příchodem a změnou rytmu výrazně týmu pomohl – dva úspěšné bloky, bod po útoku středem i těžký servis náš tým posunuly k výhře.

Fakt, že to nebylo vůbec jednoduché vítězství, dokládají i slova našeho kapitána Tomáše Širokého: Těžký zápas dneska. Kdybychom byli koncentrovanější v tom třetím setu, tak si myslím, že by to pro nás měl být zápas za tři body, ale takhle můžeme být rádi aspoň za dva, protože v tie-breaku jsme taky chvílema tahali za kratší konec. Jsem rád a zítra další zápas.“