29. 11. 2020

Další drama se šťastným koncem

Letošní sezóna se pro náš tým mužů nese prozatím v duchu dvou hesel. Tím prvním je „Doma přece neprohrajeme“ a tím druhým „Tiebreak je náš“. Takto se dá parafrázovat další nervydrásající bitva, kterou v neděli v podvečer svedl náš tým s ambiciózním týmem VK Lvi Praha.

Nástup do utkání jsme měli vynikající a při servisu našeho nahrávače Dimy Dolgopolova jsme záhy šli do vedení 5:0, který jsme si udržovali až do jeho vítězného konce. Druhý set se nesl ve znamení kvalitní hry na ztrátu z obou stran. Hosté nalezli svoji ústřední postavu, na smeči skvěle hrajícího Smithe, který byl spolu s blokařem Králem na útoku téměř neomylný. Náš tým měl svůj útok rozložený na více hráčů a přetahovaná vyvrcholila dramatickou koncovkou, ve které byli tentokrát šťastnější hosté. I třetí a čtvrtý set přinesly drama na otevřené scéně, oba týmy se skutečně přetahovaly o každý bod. Také si tyto dva sety rozdělily smírně a šlo se to tie-breaku. Ten začal opatrně. První bodový odstup (9:7) jsme získali skvělou obranou až po změně stran. Hosté otáčí skóre ve svůj prospěch na 10:9. Eso našeho mladého smečaře Marka Mečiara nás posouvá opět do dvoubodového rozdílu 13:11. Následují 3 ztráty a za stavu 14:13 při našem prvním matchballu kazí soupeř podání.

Další vítězství „jen“ za dva body, ale poprvé tyto dva body nejsou ztrátou. Lvi letos vyhlásili útok na titul a tak je jejich skalp cenným výsledkem.