08. 12. 2020

Hned dva televizní zápasy ve dvou dnech

Hned dva televizní zápasy odehrál tým Black Volley Beskydy ve dvou dnech. Únava se však po včerejší prohře s Ostravou neprojevila, naopak spíš větší chuť po vítězství. Black Volley Beskydy i v dalším zápase udržely domácí a zároveň tie-breakovou neporazitelnost, když ve velké volejbalové bitvě přehrály Volejbal Brno 3:2.

Začátek zápasu se nesl v duchu několika dlouhých výměn. Za stavu 8:6 pro domácí se dostává na podání dnes výborně hrající domácí Krysiak. Náskok i přes time-out Brna narostl až 5 bodů. Za stavu 11:6 pro domácí zajistil ztrátu hostující Římal a Brno zlepšenou hrou srovnává na 12:12. Domácí opět odskakují o tři body díky odvážným útokům Mečiara i již zmíněného Krysiaka. Brnu nepomohla ani výměna nahrávače (Provazníka vystřídal Toman). Další šňůrou na podání zajistil Beskydům pohodlné vedení univerzál Romanutti, které domácí udrželi až do konce a set ukončili úspěšným blokem poměrem 25:18.

Druhý set začalo o něco lépe Brno, domácí od začátku setu dotahovali nepatrný náskok hostí. Pak přišlo ke slovu kvalitní podání Brna. Nejdřív z ruky kapitána Hrazdiry, posléze výborně hrajícího Licka a hosté vedou 18:12. Sérií úspěšných bloků se dostali domácí do kontaktu. Dramatický závěr setu byl doprovázen několika vyžádanými „sokolími oky“ a milimetrový aut od bloku Augusta znamená vítězství Brna 25:22.

Hned v úvodu třetího setu došlo ke střídání na postu brněnského univerzála. Římala nahradil Jakubec, který sice hned v prvním útoku neuspěl kvůli technické chybě, ale posléze se rozehrál ke skvělému výkonu. Při podání domácího Čechmánka, který byl dnes na podání neomylný, se dařilo Beskydům držet kvalitní obranou útoky Brna a dostat se tak až na vedení 9:3. Bojovné Brno však nesložilo zbraně a set se přehoupl do poslední části za vyrovnaného stavu 18:18. Nervy drásající koncovka třetího a velmi důležitého setu nakonec vítězně pro hosty poměrem 32:30.

Čtvrtý set začal Dolgopolov esem a jakoby tím předurčil jeho vývoj. Domácí již hráli o všechno. Pokud chtěli body, museli tedy přepnout na vyšší rychlostní stupeň. To se jim v průběhu setu dařilo. Brnu nepomohly ani dva emotivní timeouty trenéra Marka a Black Volley si tak celý set kontroloval pohodlné vedení až do jeho konce 25:19.

V pátém setu Brno začalo sérií zkažených podání Hrazdiry, Pražáka a Provazníka, čímž dali šanci na rozehrání domácím, kteří se opět opírali o skvělou obranu. Strany se měnily za stavu 8:4 pro domácí a druhá část tie-breaku již nepřinesla žádné větší vzrušení. Beskydy držel v tie-breaku útočně zejména univerzál Romanutti. Poslední bod zápasu pak obstarali výborným dvojblokem Čechmánek s Mečiarem.