16. 01. 2021

Potkaly se dva sousedící celky v tabulce

V 18. kole se utkaly dva sousedící celky v tabulce – domácí tým Black Volley Beskydy přivítal Kladno volejbal cz. A hrálo se o hodně. Oba celky bojují o lepší umístění v předkole play-off, Beskydy navíc chtěly na domácí půdě Kladnu oplatit porážku.

Po opatrném začátku, který doprovázelo množství nevynucených chyb na obou stranách, se skóre zpočátku přelévalo na obě strany. Jako prvnímu se podařilo bodově odskočit Kladnu až za stavu 19:16 při podání Hýského. Po timeoutu zastavili domácí nepříznivý vývoj až úspěšným trojblokem, kterým zastavilo výborně útočícího Křesťana. Poté mělo Kladno čtyři setboly, které ale nevyužilo a naopak Beskydy využily svůj druhý a zvítězily 29:27.

Do druhého setu nastoupil hned od začátku na místo domácího Mečiara na smeč Pospíšil. Beskydy se postupně dostaly do herního rytmu, na což zareagoval hostující trenér za stavu 7:10 timeoutem. Domácím začala oproti prvnímu setu lépe fungovat spolupráce nahrávače s univerzálem Romanuttim a s blokařem Širokým. Hosty útočně držel zejména Křesťan. Kladno set vyrovnalo a tento stav trval až do koncovky, ve které po přímém bodu z podání Křesťana a úspěšném bloku zvítězilo 25:23.

Třetí set začali lépe hosté, záhy vedli o 4 body. Po přerušení hry timeoutem domácích se naopak vedení přelilo na stranu domácích přispěním sérií na podání Krysiaka a posléze Augusta. Set se vyvíjel velmi dramaticky, k vidění byly pěkné volejbalové výměny i emotivní momenty. Hostům k vítězství výrazně pomohl výborně hrající Křesťan a to nejen skvělým servisem, ale i na útoku. Beskydy nedokázaly až do stavu 20:15 pro Kladno najít zbraň na skvělé Křesťanovo podání a prohrávají 22:25.

Kladno posilněno vítězstvím ve třetím setu začalo suverénně, naopak Beskydy chybovaly několikrát na útoku, takže k prvnímu přerušení hry sáhl trenér Salon za stavu 1:5. Do hry se posléze zapojili mladí odchovanci Beskyd, ale rozjeté Kladno již nezastavili ani oni a tři body tak po výhře 3:1 putují do Čech.