04. 02. 2021

Repete po pěti dnech

V dohrávce 9. kola se v krátkém časovém úseku utkaly týmy z opačných pólů tabulky. Průběžně třetí Liberec zavítal na sever Moravy do krásné haly šesté základní školy ve Frýdku-Místku, která je zázemím týmu Black Volley Beskydy, bojujícího o předkolo play-off. Pouhých pět dní po zápase v Liberci si tak oba týmy daly repete, což se nakonec povedlo přesně včetně výsledku 3:1 pro Liberec.

Úvod zápasu patřil domácím, kteří si od prvních míčů udržovali mírné vedení. Beskydy hrály koncentrovaně a spolehlivě jak na útoku, tak v obraně. Liberečtí navíc pomohli množstvím zkažených servisů. Domácí si postupně vybudovali náskok až na 13:18, kdy si trenér Nekola bere time-out, po kterém se štěstím otáčí Leikep útokem středem. Posléze sáhli hosté k dvojstřídání nahrávače a univerzála, ale ani to nepomohlo a v dramatické koncovce Beskydy udržely vítězství.

Druhý set začali naopak koncentrovaněji hosté. Náskok, který si na začátku vypracovali, v průběhu setu postupně navyšovali. Zlepšení hostí bylo patrné zejména na servisu. V dresu domácích dostal příležitost domácí odchovanec, věkem ještě kadet Jiří Benda, pro kterého to byla extraligová premiéra.

Scénář třetího setu byl obdobný jako v setu druhém. Liberec zlepšenou hrou nedovolil Beskydům, aby dostali svého soupeře pod tlak. Hosté se opírali o kvalitní servis, kterým domácí trápil zejména výborně hrající univerzál Michal Kriško. I třetí set tak vyhrávají hosté poměrem 25:20.

Domácí nechtěli nechat odjet Liberec s plným počtem bodů a do čtvrtého setu vstoupili odhodlaně a bojovně, na což za stavu 7:11 zareagoval hostující trenér Nekola oddechovým časem. Bojovalo se doslova o každý míč a skóre se přelévalo z jedné strany na druhou. V koncovce se do mírného trháku dostal Liberec, což chtěl trenér Salon korigovat ještě oddechovým časem, ale v setu okořeněném mnoha pohlednými obrannými zákroky v poli, jimiž se blýskla zejména libera obou týmů, si však vítězství v zápase za tři body již Liberec nenechal vzít.