27. 02. 2021

Black Volley Beskydy poráží Aero v předkole play off

Do předkola play-off postoupilo Aero ze sedmého a Black Volley z desátého místa. Pro oba celky by byla neúčast v elitní osmičce neúspěchem, takže se dal předpokládat velký boj. To potvrdil už první zápas v Odoleně Vodě, ve kterém byli nakonec po třech neproměněných matchballech Beskyd šťastnější domácí. V základní části si oba týmy ve vzájemných zápasech udržely domácí neporazitelnost, takže dnes měly Beskydy co vracet. To se jim povedlo a poráží Aero 3:1.

Od začátku zápasu byl k vidění útočný a bojovný volejbal s velkým emočním nábojem. Do prvního trháku se dostali hosté při podání Lukáše Demara, na což zareagoval za stavu 11:14 trenér domácích oddechovým časem. Beskydy nepolevily a svým tlakem, který přinesl snížení ve skóre donutily k time-outu naopak hosty. Dramatická koncovka pak byla přehlídkou tvrdých útoků na obou stranách. Trenéři obou týmů sáhli k taktickým střídáním, aby posílili servis. V Beskydech nastoupil za Mečiara Čechmánek a v Aeru za Holubce Jachnicki. Koncovka pak vyšla lépe domácím, kteří vítězí 26:24.

Druhý set začali lépe domácí. Nahrávač Beskyd Dolgopolov se mohl lépe než hostující Demar opřít i o útok středem, ve kterém byli domácí úspěšnější. V kombinaci s dobrou obranou se tak dostali do vedení až o tři body. Díky několika nevynuceným chybám a nedorozuměním v domácím týmu srovnalo Aero na 13:13 a boj o druhý set se začal pomalu otáčet ve prospěch hostí. Jejich úspěšná obrana zajistila v závěru setu dvoubodový náskok, který si udrželi až do konce.

Třetí set jakoby svým vývojem kopíroval předcházející, jen s výměnou rolí. Začali jej lépe hosté a hned v úvodu setu se dostali do trháku, na který domácí reagovali za nepříznivého stavu 1:5 time-outem. Oba týmy předváděly útočný volejbal. V koncovce se pak při podání Augusta dostali do rozhodujícího dvoubodového vedení Beskydy, které udržely až do vítězného konce.

Do závěrečného setu nastoupili domácí po předcházející vítězné koncovce výrazně koncentrovaněji než hosté, kteří kromě obou oddechových časů využili také téměř všechna střídání.Beskydy mohly svou hru opřít o kvalitní příjem, takže nahrávač Dolgopolov tak mohl častěji posílat své útočníky do rozhozené obrany. Domácí pak v závěru setu svého soupeře přehráli ve všech činnostech a zvítězili jednoznačně 25:10. O postupujícím do závěrečných bojů letošního ročníku Uniqa volejbalové extraligy mužů se tak bude rozhodovat v pondělí v Odolene Vodě.