24. 01. 2021

K vidění byl pěkný a bojovný volejbal

V dohrávce 12. kola se spolu v letošním ročníku UNIQA volejbalové extraligy mužů poprvé utkaly týmy Black Volley Beskydy a AERO Odolena Voda. Zápas zastihl domácí, jež hráli stále bez zotavujícího se kapitána Širokého, v dobré formě a hlavně ve velké psychické pohodě po dvou vyhraných zápasech po sobě. Aero naopak včera nečekaně ztratilo bod s posledním Zlínem. Dala se tak očekávat pořádná sportovní bitva, což se potvrdilo a k vidění byl pěkný a bojovný volejbal.

Úvod prvního setu vyšel lépe domácím, kteří začali s velkou chutí a zřetelnou touhou po vítězství. Od začátku byl k vidění útočný volejbal. Trenér hostí Kop sáhnul k prvnímu oddechovému času za stavu 11:14. Ten byl pro hosty úspěšný, protože po něm domácí Dolgopolov nedal servis. Druhý time-out mělo Aero za stavu 14:18 a opět pomohl ke ztrátě, když kapitán Hladík úspěšně útočil z „handy“. Domácí si však koncovku s přehledem pohlídali a zvítězili 25:18.

I druhý set se od začátku nesl v duchu pohledného útočného volejbalu se skvělými zákroky v poli na obou stranách. Domácí si postupně vypracovali šestibodový náskok, který však postupně Aero velkou bojovností stáhlo. Velkou měrou pomohl střídající Svoboda, který se skvěle rozehrál. V závěru setu se hosté poprvé dostali do vedení 22:21. Domácí zareagovali time-outem, po něm kazí podání jak Demar, tak následně domácí Dolgopolov a Aero si jde pro těsné vítězství 25:22.

I třetí set začal bojovně, oba týmy se opět doslova předháněly při obranných zákrocích v poli. Na rozdíl od prvních dvou setů však přibylo na obou stranách množství nevynucených chyb. Domácí si opět vytvořili až šestibodový náskok. Hostů začala skvěle fungovat útočná spolupráce Demar-Holubec, kterou Aero použilo vždy v případě nouze a vždy úspěšně. Na rozdíl od druhého setu si však Beskydy nenechaly set vzít a v nervy drásající koncovce zvítězily 25:23.

Čtvrtý set byla doslova volejbalová bitva. Začali jej lépe hosté a po šťastném Taylorově esu si domácí berou první oddechový čas již za stavu 5:9. Celý set byl velmi emotivní a nebyla nouze o vypjaté momenty. Aero v jeho závěru neproměnilo dva setboly a šťastnějším týmem tak nakonec byli domácí, kteří set vyhráli poměrem 29:27 a celý zápas 3:1.