10. 12. 2021

Black Volley Beskydy uvítá na své palubovce Zlín

Máme tady 12. kolo a zároveň veledůležité utkání volejbalové UNIQA Extraligy, ve kterém na domácí palubovce hostíme volejbalisty zlínské Fatry. Zápas se bude hrát, stejně jako minulé domácí kolo, bez diváků.

Hráči BLACK VOLLEY BESKYDY v posledních zápasech předvádí zlepšené výkony, jak v kolektivním pojetí hry, tak v individuálních činnostech, bohužel zatím nedokáží tuto výkonnost proměnit v zisk bodů do extraligové tabulky. Často chybí velice málo, sem tam schází i kus štěstí, někdy trenérovi Salonovi chybí kvůli drobným zraněním, která občas nedovolí hráčům k zápasu vůbec nastoupit, hráči k prostřídání. V posledním kole nám takto scházel smečař Mečiar, dříve zase Motyčka s Prokůpkem. Benda si plnil povinnosti v juniorské soutěži a dlouhodobě nemůžeme počítat ani s univerzálem Komorowskim. Proti Pražanům však výborně zahrál mladý smečař Koloušek, na kterého budeme spoléhat i dnešní večer, jeho technická hra by mohla proti Fatře pomoci k zisku potřebných bodů.

Tak jako většina extraligových týmů před sezónou obměňovala svůj hráčský kádr, tak ani zlínským se doplnění soupisky nevyhnulo. Z našich řad se zpět do týmu Fatry vrátil blokař Čechmánek, dalšími posilami jsou již v minulé sezóně příchozí Čeketa, mladí smečaři Toman a Žák a hostující univerzál ze Spartaku Velké Meziříčí Pavlovský. Hosté zatím po polovině odehraných zápasů základní části soutěže okupují poslední příčku a zcela jistě se s touto nelichotivou situací a bilancí jedné výhry nebudou chtít smířit. Dnes nás tedy čeká nepříjemný boj, ve kterém musíme přijmout roli favorita, kteroužto nám Zlín rozhodně dobrovolně neulehčí.

O motivaci je tedy z obou stran dobře postaráno. Každý ze soupeřů dnes cítí jedinečnou šanci na zisk důležitých bodů a bude zajímavé sledovat, kdo se na konci utkání bude radovat. Všichni věříme, že to budou právě naši hráči BLACK VOLLEY BESKYDY, kteří by se tím dotáhli a předstihli regionálního rivala z Ostravy a zároveň by byl „na dostřel“ také letos se poněkud trápící Liberec.

Vážení přátelé a sportovní fandové, užívejte si s námi kvalitní volejbal, my Vám přejeme skvělou podívanou a zábavu, zprostředkovanou tentokráte také tv-přenosem se čtyřkamerovým systémem odvysílaným na našich mediálních platformách.

Váš tým BLACK VOLLEY BESKYDY!