16. 10. 2022

Poslední rozstřel

O víkendu 15.-16.října 2022 byla zahájena extraliga i v poslední mládežnické kategorii, tedy nově vzniklé U22. Tato kategorie je de facto následníkem loňských juniorů, a tak by nás vlastně měla čekat obhajoba mistrovského titulu. S ohledem na to, že jsme byli proti jejímu vzniku a přijde nám jaksi navíc, není pro nás prioritou. To ale neznamená, že všichni, co v ní nastoupí, nebudou chtít vyhrát a odvést maximum.

Jako první nasazení do kvalifikace jsme měli výhodu „pouze“ čtyřčlenné skupiny, a tak nás v sobotu čekaly dva zápasy a v neděli jen jeden. I rozlosování k nám bylo přívětivé a na nedělní zápas proti Liberci, která je v této kategorii silným soupeřem, jsme mohli využít i hráče kteří v sobotu byli na Extralize mužů v Odoleně Vodě. Leoš „Ferda“ Šrámek ve spolupráci s Tomášem Širokým zvládli sobotní zápasy na výbornou, byť kluci spolu v této sestavě téměř vůbec netrénují. 6 bodů po výhrách 3:0 s Prosekem a stejně tak 3:0 s Karlovarskem nám před nedělí zajistili klidné spaní a nejhůře 2.místo zajišťující druhou výkonnostní skupinu.

Nedělní zápas s dosud suverénním Libercem (také dvakrát 3:0) se měl nést ve znamení vyrovnaného boje. U nás došlo ke dvěma změnám v sestavě, kdy na liberu dostal prostor Kuba Krejčíček a na smeči Ríša Struška. Věřili jsme, že Jiříka (Jiří Benda) hrajícího již v základu Extraligy nebudeme muset použít. To se nám podařilo, a po jednoznačném výsledku 3:0, kdy jsme otěže zápasu drželi pevně v rukou slavíme postup do nejlepší pětky a otevíráme si tak cestu k případné obhajobě. Ferda tak zahájil sezonu stejně, jako ji loni končil.

Michal Provazník