09. 11. 2022

Další moravské derby

​V rámci 11.kola na naší domácí palubovku zavítá soupeř z nedalekého Zlína. Nedaleko geograficky, nedaleko v tabulce, proto se jedná o malé derby, v němž chceme urvat body a našeho soupeře bodově dotáhnout. Bodový rozdíl činí dva body, je proto reálné Zlín dostihnout a dokonce přeskočit v našlapané tabulce.

Kádr Zlína prošel před letošní sezónou výraznými změnami, zřejmě největšími v posledních pěti letech. Sázka převážně na mladé odchovance, dle zlínských činovníků, nebyla úplně nejšťastnější, a proto se přistoupilo k rázným nákupům zkušených hráčů s velkým potenciálem. Asi největší osobností nově příchozích je Duc Luan Truong, zvaný „Pepa“, zkušený nahrávač z Brna, původně ale zlínský odchovanec a znalec místního prostředí. Osu s Pepou tvoří univerzál Daniel Římal z Karlovarska, nejvíce bodující hráč Zlína a s celkem 152 body, třetí nejvíce bodující hráč celé soutěže. Poslední výraznou posilou zlínských je blokař Jan Pražák, který se společně se svými novými spoluhráči Truongem a Římalem, setkali před časem v týmu Brna a jsou tak na sebe herně dobře navázáni. Fatra Zlín má letos větší ambice, než loňské poslední místo a je pravdou, že v dosavadních deseti odehraných kolech předvádí kvalitní výkony, které opravňují zlínské hráče mít zvednuté sebevědomí.

V našem týmu došlo před týdnem k závažné změně na postu přihrávajícího smečaře, vinou zranění z posledního utkání, dnes nemůže nastoupit Jiří Benda, naše útočná zbraň a člen „Dream teamu“ posledního kola volejbalové UNIQA Extraligy. Poraněný kotník si bohužel vyžádá několikatýdenní léčbu, přejme tedy Jirkovi brzké uzdravení a rychlý návrat na naše palubovky.
Přesto je BLACK VOLLEY BESKYDY připraven k tuhému boji se zlínským rivalem, hráči jsou navnaděni a rádi by přidali další „zářez“ do kolonky „vítězství“.

Zajímavý pohled do individuálních statistik se nám nabízí například u nejlépe blokujících hráčů celé UNIQA Extraligy, kde s 36 bodovými bloky kraluje již několik týdnů náš středový hráč, Argentinec Toto Olmedo. Další výraznou stopu zanechává Polák Marek Komorowski, který je percentuálně druhým nejúspěšnějším útočníkem soutěže a s 67 % zaostává za prvním Špulákem z Kladna pouze o jedno procento. Máme tedy na čem stavět, o co se opřít a pustit se odvážně do následujících bitev.

Forma a herní odhodlání snad našim hráčům vydrží nejen v dnešním utkání, ale i po zbytek soutěže a my, diváci a věrní fanoušci, se budeme těšit na kvalitní sportovní zážitky a další vítězství našich barev.

Váš tým, BLACK VOLLEY BESKYDY