01. 03. 2023

Když neúspěch může znamenat úspěch

Prohra v semifinále Českého poháru s Libercem, pozdějším vítězem byla sice krutá, ale přinesla největší úspěch Black Volley Beskydy v historii. Skončili jsme třetí, získali bronzové medaile a reálně si musíme přiznat, že na ty úplně nejlepší zatím ještě nemáme. Na prohraném semifinále se projevila obrovská nervozita a nezkušenost mladých hráčů, kteří v tak důležitém zápase před naplněnými tribunami hráli poprvé.

Zisk třetího místa v Českém poháru znamená obrovský úspěch a povzbuzení pro všechny hráče, trenéry, realizační tým a ostatní pracovníky v klubu, potažmo projektu Volley Beskydy a ukazuje, že i když cesta odspodu je delší a plná překážek, ale může vést směrem k cíli. To, zda se to podaří úplně ukážou následující dvě až tři sezony, protože již v této začínají tvořit jádro extraligového týmu vlastní odchovanci. Klubové stříbro, jak jsme tuto skupinu nazvali, se za poslední tři sezony posunulo o několik pater výše, což dokázali jednoznačným ovládnutím mládežnických kategorií v loňské sezoně, jak při postupu do 1. ligy mužů (druhé nejvyšší soutěže v ČR), tak i svým překvapivým tažením do Play Off z druhého místa a pokud zvládneme křížení Extraligy s Play Off 1. ligy. , tak snad i úspěšně. Zkušenosti, které v poháru kluci získali věřím, že zúročí dále.

Přes nejistou budoucnost o tom, kde bude extraligový tým příští sezonu působit, máme posun směrem nahoru a věřím, že nás čekají úspěšné zítřky. V sobotu máme před sebou klíčový souboj o postup do extraligového předkola Play Off a tak vychutnání úspěchu z Českého poháru bude muset chvíli počkat.

Michal Provazník

hlavní trenér


K třetímu místu jsme prošli přes souboje:

Šlapanice – Beskydy 1:3

Beskydy - Příbram 3:2

Ostrava – Beskydy 0:3

Beskydy – Liberec 0:3